Over Thoth

 

De Thothem - oorspronkelijk ontworpen als boekenkast - is vernoemd naar de Egyptische god Thoth, god van de maan, wijsheid en beschermer van schrijvers.
Thoth werd gezien als de ontwerper van het Egyptische hiëroglyfe schrift.
Hij wordt afgebeeld als een baviaan, een ibis of een mens met de kop van een ibis.


De BoekenThothem

De Thothem bestaat uit een geperforeerde vierkante metalen paal waar aan alle zijden losse plankjes gehangen kunnen worden.
De paal en plankjes zijn voorzien van een mat zwarte poedercoating (RAL 9011)
De - op maat gemaakte - paal wordt doormiddel van een stelvoet tussen vloer en plafond geklemd en geborgd in het plafond zodat hij onmogelijk kan omvallen. zie instructietekening Dit laatste is absoluut noodzakelijk aangezien sommige vloeren (in verband met zachte isolerende onderlaag) of plafonds soms iets kunnen wijken.
U krijgt per 24 cm een inhaakplankje van 123 x 123 mm geleverd die elk een draagkracht hebben van maximaal 5 kilogram. De maximaal leverbare hoogte is momenteel 3.25 meter. De Thothem is leverbaar voor € 540,-
Extra inhaakplankjes zijn na te bestellen voor € 20,- per stuk via mail@thothem.nl (exclusief € 30,- verzend- en verpakkingskosten).

 

Onzichtbaar

Wanneer de BoekenThothem vol met boeken wordt geladen, zijn de plankjes onzichtbaar en ontstaat de indruk dat er een hoge stapel boeken tot aan het plafond in de kamer staat.
Ditzelfde effect kan natuurlijk ook met bijvoorbeeld cd's of dvd's bereikt worden.
De Thothem is bijzonder praktisch en past overal. Bij een plafondhoogte van drie meter bergt u drie meter boeken (± 100 boeken), cd's (± 300 cd's) of dvd's (± 200 dvd's) op. En dat slechts op een oppervlakte van een A4-tje (een dubbelgevouwen krant). Alle rugtitels zijn goed leesbaar omdat de boeken vlak gestapeld worden.
Bekijk de foto's op deze site voor verdere ideeën voor het gebruik van de kast.

 

 

De WijnThothem

 

De WijnThothem bestaat uit een zelfde geperforeerde vierkante metalen paal als de BoekenThothem, waar aan alle zijden losse wijndragers gehangen kunnen worden. De speciale wijndragers die in de Thothempaal worden geklikt zijn zo ontworpen dat de wijnetiquetten op de flessen, hoog of laag, goed zichtbaar zijn. De dragers zijn uitgevoerd in staal en voorzien van een mat zwarte poedercoating (RAL 9011). Elke drager is beplakt met een laagje celrubber waardoor de flessen stevig op hun plaats blijven liggen en niet gaan glijden. U ontvangt per meter 12 wijndragers.
Het effect van een gevulde WijnThothem is spectaculair.

De maximaal leverbare hoogte is momenteel 3.25 meter. De WijnThothem is leverbaar voor € 800,-
Extra wijndragers zijn na te bestellen voor € 20,- per stuk via mail@thothem.nl (exclusief € 30,- verzend- en verpakkingskosten).


Tips voor het opmeten van de plafondhoogte en het plaatsen van de kast vindt u bij opmeten.