OVER THOTHEM

 

Reinoud van Hasselt is de ontwerper achter het merk Thothem. De naam is een verwijzing naar de Egyptische god Thoth, god van de wijsheid en beschermer van schrijvers. Alle producten en projecten van Thothem hebben te maken met boeken en lezen.

 

Zelf is Reinoud een fervent lezer en liefhebber van boeken. Professioneel heeft hij altijd deze passie gevolgd. Als grafisch ontwerper van boeken en als zelfproducerend industrieel ontwerper van boekenkasten.
De Thothem is de eerste boekenkast die Reinoud op de markt heeft gebracht, een minimalistisch ontwerp dat in elk interieur past en de boeken de hoofdrol laat spelen. De Kolossen zijn de tweede productie. Deze serie – bestaande uit Polly, Alice en Frank – heeft een uitgesproken ontwerp.
Naast boekenkasten voor thuis, heeft Reinoud ook een boekenkast voor de openbare ruimte ontworpen: de Bukbieb. Met dit ruilbibliotheekje wil Reinoud lezen en boeken toegankelijk maken voor iedereen. De Bukbieb wordt in samenwerking met sociale werkplaatsen gemaakt.
Al zijn boekenkasten worden in eigen beheer geproduceerd in samenwerking met een gerenommeerde Nederlandse staalfabriek. De verkoop is ook in eigen beheer (via de website).
De Thothem en de Kolossen zijn daarnaast ook opgenomen in de collectie van de Frozen fountain in Amsterdam.

 

[Foto’s: Sebastiaan Westerweel]